Balogh Eszter
 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 (20) 327-6607

 

Ezen a napon Teskándon két típusú vaddisznós kopóknak szóló verseny került megrendezésre. Az egyik a CACT címet adó Vaddisznóskopó verseny, mely komplex feladat  vezető és a kutya számára egyaránt, hiszen mind vércsapán, mind a vaddisznós kertben valamint a fegyelmi fázisban is a legjobbat kell nyújtaniuk adott napon. Ez a feladatsor az alapos felkészülésen túl, kutya és vezető közötti szoros együttműködést, egymásra hangolódást, koncentrációt igényel. Erre a feladatra meg kell érni mindkét félnek. Ezért is nagyszerű eredmény már az is, ha a páros minden fázist értékelhetően végrehajt. Az igazán nagy eredmény viszont, ha kutyánkkal díjban végzünk és még a dobogóra is felállhatunk. Ezt sikerült ezen a napon meglépnie a Meleg Jácint - Bükkaljai Vadűző Ivánc párosnak, akik egyedüliként meneteltek végig a három fázison és 120 ponttal, III. díjban az első helyen végeztek. Sikeresen megszerezve ezzel a pontszámmal a munkavizsga bizonyítványt. Gratulálunk!

Versenyzett még ebben a mezőnyben Bükkaljai Vadűző Hamvas kutyánk. Vércsapa és fegyelmi fázisokon szép pontokat szerzett ám a nap végére, az utolsó fázisra kicsit szétesett a versenyző páros közötti összhang így ezt a versenyt most nem sikerült eredményesen befejezniük. De tudjuk hogy tudják!

A másik versenyszám a szintén CACT címet adó Vaddisznóhajtó verseny volt mely a kutyákat a disznóskertben nyújtott teljesítményük alapján rangsorolta. A feladat során 5 perc áll rendelkezésre a vad keresésére, majd 10 perc önálló munkát kell produkálnia a versenyzőnek. Itt szintén bearanyozta a napom az immár veteránként, több éves kihagyás után visszatérő Bükkaljai Vadűző Geszténk (vezetője: Weinper Dávid), aki munkachampionhoz méltó, töretlen lendülettel és szenvedéllyel vette bele magát újra a munkába és a tőle megszokott módon és stílusban, 57,5 ponttal I/a díjban, CACT címmel,  9 évesen megnyerte ezt a versenyt. Nem is lehet erre mit mondani csak az, hogy köszönöm, hogy nálunk születtél Geszte!

Indult még tőlünk Bükkaljai Vadűző Hunor aki most nem a legjobb formáját mutatva 38 ponttal a harmadik helyen végzett. Lesz ez még jobb is!

Mindenkinek köszönöm a versenyzést és a szép eredményeket!

Fotó: MEKK archívumából